Vijesti

Milorad Dodik ponovo zakuhava: Republika Srpska nije zadovoljna statusom. Posao ovdje nije završen

Pitanje položaja Srba na Kosovu nije samo pitanje njih samih i Srbije, nego je to pitanje i nas u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

"Stalno sam u kontaktu sa predsjednikom Vučićem (Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, op. a.) oko ovih pitanja, već duži niz dana unazad. Upoznat sam sa tim detaljima, odlučnošću i stavu predsjednika i državnog rukovodstva Srbije da očuva i podrži naše ljude", rekao je Dodik za Pink.

Milorad Dodik: Nezadovoljan odnosom stranaca

Prema njegovim riječima, svi koji pokušavaju bilo šta da učine moraju da znaju da su RS i njen narod uz Vučića i uz ljude na KiM.

"Ovdje Republika Srpska nije zadovoljna statusom i odnosnom stranaca prema onome što jeste naš status.

Ako neko misli da je završio ovdje posao svakako mora da razumije da to apsolutno nije tako. Mi u RS budno pratimo način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu Kurtija (Albin Kurti, premijer Koosova, op. a.) i ostale kako bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu", kazao je Dodik.

Odnos prema Rusiji

On je istakao da RS čeka trenutak da bude svima jasno da se ne može vjerovati strancima.

"Mi ne možemo ovdje da prihvatimo njihove intervencije. Pogotovo njihovu aroganciju u posljednje vrijeme. Ona ide za tim da je RS, bila ili ne bila, krive za sve. Time naravno i Srbiju. Tako da je apsolutno jasno da Srbija ne može da odustane od nekoliko važnih stvari.

To je pitanje Kosova i Metohije, kao našeg državnog i matičnog pitanja. Naravno, i pitanja odnosa prema Rusiji", dodao je Dodik.

Dodik kaže da "Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima. Zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije ni Srbe u RS".

"Vidljivo je da Njemačka pokušava da jednom arogantnom politikom drži lekcije i nama, i Srbiji. Srbima u cjelini", naglasio je Dodik.