Pred vama je jedan od onih recepata koji vrijedi sačuvati jer je ovaj mirisni kolač gotov za samo pola sata. Pored toga, iste sastojke možete koristiti i za kolač sa nekim drugim voćem što znači da vam može biti veoma koristan.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 čaša od 2 dl šećera
- 2 čaše brašna
- pola čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 kašika arome od vanile
- malo soli
- oko 700 - 800 g breskvi (krušaka, šljiva, kajsija, jagoda, malina ili višanja)
- pola kesice praška za pecivo
Preljev:
- 100 g šećera,
- 5 kašika vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, jogurt, ulje, vanilu, malo soli. Pecite u podmazanom plehu u već zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 5 minuta.
Zatim izvadite iz rerne i poredajte isjeckano voće. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
Pečen kolač preliti umućenim šećerom i vodom i vratiti u vruću, isključenu rernu da stoji još 5 minuta.
Izvaditi, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Kolač možete poslužiti sa šlagom ili kuglom sladoleda.