Kriminal

MUP KS pohapsio bombaše na kafić Square 48. Tužilaštvo KS ih pustilo, pa se predomislilo i traži da jednog vrate

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo o akciji "Falkon' javnost je obaviještena da je riješen slučaj bacanja bombe na kafić Square 48.

Sve se desilo prije nekoliko dana, a u medijima su se pojavile špekulacije da je ispaljena zolja. To se ispostavilo kao netačno.

Iz MUP-a KS večeras su saopćili da su zbog ovog slučaja uhapšene tri osobe.

"E.M., H.P. i I.H., svi nastanjeni u Sarajevu, lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su aktiviranjem dvije nepoznate eksplozivne naprave dana 13.12.2022.godine u ul. Zmaja od Bosne oštetili ugostiteljski objekat 'Square 48'.

Nakon završene kriminalističke obrade, po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navedena lica E.M., H.P. i I.H. su otpuštena iz službenih prostorija, dok će Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem".

Upravo je ovaj drugi dio sapćenja zanimljiv.

Kako Raport nezvanično saznaje, nakon što je Tužilaštvo KS pustilo na slobodu (!?) trojicu bombaša, predomislili su se i sad traže jednog nazad!

Naime, tužilac je naredio MUP-u da pusti svu trojicu uhapšenih nakon obrade. Vrlo brzo u MUP je stigao poziv iz Tužilaštva KS u kojem su od MUP-a tražili da ipak jednog vrate!

Inače, kako je Raportu rečeno, ova trojka podmetnula je eksplozivnu napravu kod kafića Squer 48. S obzirom na to da nisu bili sigurni da su posao dobro odradili, oni su se vratili na lice mjesta. Onda su postavili još jednu eksplozivnu napravu.