Vijesti

U sklopu predmeta Zadruga osuđene još dvije osobe

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Nerminu Aziraj i Emira Malokasa zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Osuđeni su na po jednu godinu zatvora. Ovo je sve u sklopu predmeta Zadruga.

Kako se navodi u saopćenju Kantonalnog suda u Sarajevu od privrednog društva “Studio- Moderna” oduzeto je 51.310,22 KM. I uplaćena u budžet Federacije BiH.

"Terete se da su kao odgovorne osobe privrednog društva „Studio-Moderna“ vršili nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata. Novac uplaćen na račun agencije.

Ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini i umanjen za proviziju predavali optuženima. Na taj način su optuženi pribavili protupravnu korist privrednom društvu “Studio- Moderna” u iznosu od 51.310,22 KM", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je i 10.oktobra optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirsada Berberovića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u okviru predmeta 'Zadruga'.

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osobe firme Bihexo, vršio nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje. I to u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata.

Novac uplaćen na račun agencije, ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini i umanjen za proviziju predavali optuženom Mirsadu Berberoviću.

Berberović je inače zet Bakira Izetbegovića.