Sport

Ženska košarkaška reprezentacija BiH stigla u Njemačku. Čekaju se još tri igračice

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se večeras u njemačkom Osterfeldu pred utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Goran Lojo na raspolaganju trenutno ima devet igračica.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u Osterfeldu

Na prvoj prozivci pojavile su se: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković i Jovana Mandić.

Tokom večeri ekipi će se još priključiti Nikolina Zubac, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

Sutra ujutro reprezentacija će obaviti prvi trening. Utakmica Njemačka - BiH igra se u četvrtak u Weissenfelsu od 19 sati.

Dan poslije meča s Njemicama, “Zmajice” će se zaputiti u Leuven. U tom gradu će 27. novembra igrati protiv Belgije. Prethodno će trenirati u istom mjestu.

Dvije pobjede u dva kola

S obzirom na to da BiH nakon dva kola ima maksimalnih 2-0 (pobjede nad Belgijom kući i Sjevernom Makedonijom u gostima), ove bi utakmice mogle biti presudne.

Završnicu EP će izboriti deset pobjednika kvalifikacijskih grupa i četiri najbolja drugoplasirana. Direktni učesnici EP-a su domaćini Izrael i Slovenija.

Predstojeći dueli bit će veliki ispit za “Zmajice” s obzirom na to u ekipi više nema pet veoma važnih igračica.

Povukla se iz reprezentacije ponajbolja svjetska košarkašica Jonquel Jones.

Također, u odnosu na ekipu koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u septembru u Australiji, u ekipi više nisu Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Elez i Matea Tavić.

Novo ime u bh. redovima je Jovana Mandić (30 godina,193 centimetra), član slovačkog prvoligaša Slavije Banska Bystrica.