Sport

VIDEO Zaboravljena zvijezda zabila čudesan pogodak! Svi su mislili da je u penziji, a on se ‘javio’ s majstorijom

čudesan pogodak Lucas Podolski slavi sa trojicom saigrača u bijelim dresovima na terenu nakon gola grle ga i raduju se iza publika na stadionu noćna fotografija

U susretu 16. kola poljskog prvenstva Górnik Zabrze je s 4:1 slavio na gostovanju kod Pogona iz Szczecina, a zaboravljena zvijezda zabila čudesan pogodak.

Naime, jedno od prvih imena ovog susreta bio je nekadašnji njemački reprezentativac poljskih korijena. U pitanju je 37-godišnji Lukas Podolski koji je upisao asistenciju i zabio čudesan pogodak. I to s pola terena za konačan rezultat.

Vidio je da je golman bio van kaznenog prostora i poslao je teledigirovan udarac, te postigao jedan od najljepših golova u karijeri.

Ako ne i najljepši, na koji su i saigrači reagovali hvatanjem za glavu.

Podolski u Gorniku igra od jula 2021., a ove sezone u 12 nastupa ima četiri gola i pet asistencija. Za Podolskog je ovo druga sezona u dresu Górnika u čije je redove došao iz turskog Antalyaspora. U karijeri je igrao još i za Köln, Bayern Munich, Arsenal, Inter Milan, Galatasaray i Vissel Kobe. Za Njemačku je reprezentaciju nastupao od 2004. do 2017. godine. U 130 nastupa postigao 39 pogodaka. Najveći uspjeh u dresu Elfa svakako mu je osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014. godine u Brazilu.

Podolski je rođen u Poljskoj. Njegov otac (nogomet) i majka (rukomet) su etnički Poljaci te su predstavljali tu zemlju na reprezentativnom nivou.

Podolski je imao pravo igranja za Njemačku zbog djeda koji je bio Nijemac.