Sastojci:
* 3 pudinga od vanilije
* 300 grama plazma keksa (može i petit)
* 9 kašika šećera
* 1 litar mlijeka
* 200 grama maslaca ili margarina
* 1 kiselo vrhnje
* 100 grama čokolade za kuhanje
* 5 banana (ovisi u kolikom kalupu pripremate)
* 300 ml vrhnja za šlag
* maslac za premazivanje pleha.
Priprema:
- Izlomite kekse.
- Pleh dimenzija 31 x 35 cm premažite istopljenim maslacem.
- Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka skuhajte.
- Pripremljeni puding dodajte u uzavrelo mlijeko i nastavite kuhati.
- Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac sobne temperature i kiselo vrhnje. Sjedinite.
- Dodajte kekse koje ste ranije izlomili i pomiješajte kuhačom.
- Odvojite pola smjese i u jedan dodajte čokoladu (usitnjenu ili u kapljicama). Miješajte dok se u potpunosti ne istopi.
- Još vruću smjesu s čokoladom rasporedite po dnu pleha.
- Banane razrežite po dužini i slažite ih preko smjese.
- Drugi dio, svjetliji, premažite preko banana.
- Ostavite da se ohladi.
- Umutite vrhnje u šlag i premažite po kolaču.
- Stavite kolač u frižider da se stisne.