Sport

Ibrahimović o bivšem klubu: Svi misle da je to veliki klub, ali to nije istina. Nećete vjerovati šta se sve tamo dešava

Knjiga ‘Adrenalina‘ Zlatana Ibrahimovića otkrila je šta zapravo Šveđanin misli o jednom svom bivšem klubu.

Riječ je o Manchester Unitedu čije je boje 40-godišnji švedski napadač branio između 2016. i 2018. godine.

"Svi su misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. Izvana je to i meni tako izgledalo, ali kada sam došao tamo otkrio sam mali, zatvoreni mentalitet", otkrio je Ibrahimović i naveo jedan bizaran primjer koji mu nikako nije sjeo.

"Bio sam u hotelu pred jednu utakmicu i ožednio sam. Poslužio sam se iz mini bara voćnim sokom. Nakon utakmice smo otišli kući, a zatim mi stiže obavijest da sam trošio novac. Inače ne obraćam pažnju na to, ali tada sam bio znatiželjan i išao pogledati i shvatio da su mi skinuili jednu funtu od mjesečne plaće. Tražio sam objašnjenje od tim menadžera, a on mi je rekao da je to zbog soka kojeg sam popio. Nisam mogao vjerovati. Bio sam tamo zbog Manchestera, to mi je bilo radno mjesto i nisam ja tražio da budemo smješteni u hotelu. Možete li vjerovati da su mi skinuli funtu s računa? To se u Italiji nikad ne bi dogodilo. Takve male stvari čine razliku kojom se zarađuje poštovanje", rekao je Ibrahimović.

Otkrio je i još jednu zanimljivu anegdotu iz perioda provedenog na Old Traffordu.

"Svaki dan po dolasku na trening tražili su mi propusnicu. Spustio bih staklo na ulazu i rekao momku na ulazu: ‘Prijatelju, ovdje dolazim mjesecima, najbolji sam nogometaš na svijetu i ako me još ne prepoznaješ, onda mijenjaj posao", otkriva Ibrahimović.