Sport

Najbolja ruska teniserka priznala da je gej: Plakala nakon pitanje može li se vratiti u domovinu

Najbolja ruska teniserka Daria Kasatkina objavila je da je gej.

U intervjuu s ruskim YouTube blogerom Vitjom Kravčenkom, 25-godišnjakinja je rekla da je "živjeti u ormaru" nemoguće, dodavši da ima djevojku.

Kasatkina je 12. na svjetskoj rang listi, a prošli je mjesec stigla do polufinala French Opena. Rekla je da ju je inspiriralo da "izađe" nakon što je ruska nogometašica Nadya Karpova također otkrila da je gej.

"Živjeti u miru sa samim sobom je jedino što je važno", dodala je Kaattkina.

“Važno je da o tome stvarno progovore utjecajni ljudi iz sporta, ili bilo koje druge sfere. Važno je za mlade ljude koji se teško snalaze u društvu i trebaju podršku."

Ubrzo nakon što je intervju objavljen, Kasatkina je na Instagramu objavila sliku s osvajačicom srebrne olimpijske medalje Natalijom Zabiiako s emotikonom u obliku srca,.

U objavi na Twitteru rusko-estonsku klizačicu nazvala je "mojom slatkicom".

Zabiiako je osvojila srebro s Rusijom na Olimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, a istu je sliku objavila na Instagramu.

Rusija je 2013. zabranila raspravu i "promicanje netradicionalnih seksualnih odnosa" te je ograničila zagovaranje ili proteste LGBT+ populacije u javnosti.

Kasatkina živi i trenira u Španiji, gdje je intervju i snimljen, a također je pozvala na prekid borbi u Ukrajini.

“Da rat prestane”, odgovorila je Kasatkina na pitanje šta najviše želi u životu, a sukob je opisala kao “potpunu noćnu moru”.

Kritika rata ili ruske vojske može se u Rusiji kazniti novčanom kaznom ili zatvorom.

Kasatkina je prikazana u videu kako plače nakon pitanja boji li se da se možda neće moći vratiti u Rusiju nakon komentara u intervjuu.