Politika

Dodik iz St. Peterburga: Ovdje sam zato što je to dobro za RS, raduje me sastanak s Lavrovim

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stigao je u Sankt Peterburg gdje će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je naglasio da je došao u Sankt Peterburg kako bi saslušao one koji imaju šta da kažu, te je izrazio zadovoljstvo što će sutra biti u prilici da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

"Radujem se što smo u prilici da nastavimo naše razgovore odranije. Oni nemaju nikakvu spekulaciju, sve ono što su neki tvrdili prije dva-tri mjeseca promašili su. Mi samo razgovaramo u normalnom tonu kako stabilizovati naše odnose, pojačati projekte vezane za izgradnju gasovoda, dvije elektrane na gas, te o tome kako ojačati naše napore da sarađujemo na kulturnom i ekonomskom, kao i drugim nivoima" , istakao je Dodik.

"Ovdje sam zato što je to dobro za Republiku Srpsku"

"Danas sam pozivan nekoliko puta, neki su me pitali otkud ja tu, zašto sam tu. Јa sam tu naprosto jer je to moja volja i jer mislim da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod. Važno je da budemo ovdje i pokažemo naše pripadanje vrijednostima koje su vezane za ekonomiju i ekonomsku stabilnost i to je sve što želimo i drugima", naveo je Dodik.