Sport

City ga još nije predstavio, a već se zna kad bi Haaland mogao dići sidro. Otkrivena i visina odštete

Manchester City još nije ni predstavio Erlinga Haalanda, što će učiniti po završetku tekuće sezone, ali se već pojavljuju detalji mega ugovora koji je fantastični norveški napadač potpisao sa ekipom trenera Pepa Guardiole.

Unaprijed "instalirana" fiksna klauzula o raskidu saradnje u ugovoru sa Borussijom Dortmund omogućila je Haalandu odlazak iz njemačkog kluba za 60 miliona eura, što je prilično skromno za nogometaša takvog ranga.

Sada je "Bild" javio da dogovor između Norvežanina i kluba iz Manchestera uključuje i oslobađajuću klauzulu nakon druge sezone.

Prema njemačkom listu, Haaland je dogovorio oslobađajuću klauzulu u svom ugovoru od 2024., prema kojoj bi mogao napustiti aktuelnog prvaka Engleske uz odštetu od približno 150 miliona eura.

Priča se da je Mino Raiola, Haalandov pokojni agent, uključio izlaznu klauzulu u ugovor i kada je Norvežanin potpisao za Borussiju.

Haaland se upravo obavezao Cityju na dugoročni ugovor, sve do 2027., ali klubovi poput španskih rivala Real Madrida i Barcelone, koji su također bili zainteresirani za Haalanda, moći će mu dati ponudu već za dvije godine.