Sport

Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo: Sada imamo još veću motivaciju. Sa Tanom sam spreman uložiti deset puta više novca

Ismir Mirvić u septembru 2021. godine peruzeo je mjesto predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kako je tada najavljeno, biznismen iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, koji je profesionalnu karijeru izgradio u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno će s Vincentom Tanom, malezijskim milijarderom koji je godinama već bio vlasnik većinskih upravljačkih prava u FK Sarajevo, u budućnosti ulagati u klub.

Mirvić se posla prihvatio s velikim entuzijazom. No, nakon serije loših rezultata i igara, zbog čega je ekipi ugrožen izlazak na evropsku scenu, ostavku je podnio trener Aleksandar Vasoski.

Sada se Mirvić oglasio u klupskom saopćenju i preuzeo odgovornost, ali i dodao da ima još veću motivaciju i najavio još veća ulaganja.

"Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan.

U klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.

Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu” istakao je Mirvić, navedeno je u saopćenju FK Sarajevo.