Sport

Strani mediji: Gotov je transfer Erlinga Haalanda!

Dugo se zna kako će najtraženiji svjetski napadač Erling Haaland napustiti Dortmund ovo ljeto, a sad je poznato i gdje će nastaviti u karijeru. Ugledni The Athletic piše kako je odabrao preseliti kod Pepa Guardiole u Manchester City.

Posao je navodno dogovoren preko vikenda i zaključen u ponedjeljak, a Englezi tvrde kako će klub to službeno objaviti kroz tekuću sedmicu. Njegovi lični detalji su dogovoreni, a odšteta će biti 75 miliona eura.

Ukupna vrijednost posla oko 350 miliona eura

No, nagađa se kako će ukupno potrošiti puno više jer bi Haaland trebao zarađivati ogroman novac pa se šuška kako će cijeli posao, uključujući njegovu plaću i bonus za potpis, Građane koštati 350 miliona eura.

Norvežanin je dugo koketirao s Real Madridom, no kako je Kylian Mbappe odlučio preseliti u špansku prijestolnicu, Haaland je odabrao drugog giganta jer smatra kako će puno lakše do Zlatne lopte ne bude li igrao u istoj momčadi s jednim od najvećih konkurenata za podizanje tog prestižnog kipića u budućnosti.

Oduševio ga Etihad

Haaland je već bio u službenom posjetu stadionu Etihad, ali kao igrač dortmundske Borussije. Kad je s ostatkom momčadi uoči početka utakmice izašao prošetati po travnjaku, izvadio je mobitel i oduševljeno snimao stadion Cityja, a kamere su ga uhvatile kako s jednim od saigrača komentariše kako je stadion prelijep…

Čini se kako je jedna od najvećih transfer trakavica posljednjih godinu dana konačno gotova, a do kraja sedmice trebali bismo saznati i detalje.