Vijesti

Ekološka akcija u Srebrenici: Uređen centar grada i šetalište Guber

Turistička organizacija Srebrenica i firma "Drina resurs“ Srebrenica, uz podršku Opštine Srebrenica i lokalnih privrednika, organizovali su ekološku akciju u povodu Dana planete zemlje.

U ekološkoj akciji učestovalo je više od 100 učesnika, volontera, mališana iz Dječijeg vrtića "Poletarac“ i učenika osnovnih škola. Tokom akcije očišćen je i uređen centar grada, kao i šetalište Guber.

Vršilac dužnosti direktorq Turističke organizacije Srebrenica Slaviša Petrović kazao je da je ovo prva akcija u saradnji sa firmom "Drina resurs“.

"Brojni lokalni subjekti su se uključili u ovu akciju, a pored njih je i Komunalno preduzeće 'Polet' i mališani iz vrtića 'Poletarac' koji su radili radove na temu 'Dana planete zemlje' i imali su edukativni čas. Ponosan sam na odziv svih i zahvalan sam našim sugrađanima. Cilj akcije jeste da podignemo svijest kod građana o očuvanju životne okoline i njen značaj za naš život", istakao je Petrović.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da je akcija važna za cijelu sredinu.

"Moramo promijeniti svijest o okolini, a najvažnije je da sačuvamo našu okolinu i da naša djeca odrastaju u normalnoj životnoj sredini", kazao je Grujičić.

Realizacijom ove akcije sačuvana je prirodna ljepota, a učesnici su očistili i uredili nekoliko lokacija u Srebrenici.