Kultura

Izabrano novo vodstvo BZK ‘Preporod’ Livno

U prostorijama BZK Preporod Livno u petak je održana izborna skupština te kulturne institucije na kojoj je imenovano novo vodstvo livanjskog 'Preporoda.

Nakon prezentacije i usvajanja izvještaja o radu ove institucije, članovi skupštine BZK Preporod Livno na mandat od četiri godine za predsjednika skupštine BZK Preporod Livno izabrali su Ahmeta Bureka.

Za predsjednika Upravnog odbora BZK Preporod Livno imenovan je Fikret Sitnić a također su izabrani članovi Nadzornog odbora i Suda časti BZK Preporod Livno.

Uz članove skupštine i predstavnike kulturnog, vjerskog i političkog života grada Livna sjednici su prisustvovali prof. dr. Sanjin Kodrić predsjednik BZK Preporod Bosne i Hercegovine i Nazif Salčin generalni sekretar BZK Preporod Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka procesa izbora, prisutnima se obratio predsjednik BZK Preporod Bosne i Hercegovine prof.dr. Sanjin Kodrić.

U svom govoru naglasio je povijesnu važnost Bošnjačke zajednice kulture, važnost suradnje s drugim institucijama kulture na bazi uzajamnog poštivanja te je iskoristio priliku da pohvali dosadašnji rad BZK Preporod Livno kao vrlo aktivnog društva s mnoštvom sadržaja koji doprinosi kulturnom životu grada Livna, a uputio je i podršku i iskrene čestitke izabranim članovima BZK Preporod Livno.

Slične vijesti