Sport

Bomba iz Pariza: Messi i Neymar slobodni da idu?

Danas je stigla informacija da PSG neće stajati na putu odlascima Neymara i Lea Messija, ali po jednim uslovom.

PSG ima još jednu razočaravajuću sezonu, ispao je u osmini finala Lige prvaka, iako je imao 2:0 pola sata prije kraja revanša i prokockao je sve sa tri primljena gola.

Titula u Ligi 1 je nedovoljna, pa tako Mauricio Pochettino pakuje kofere, a zna se da sigurno odlaze - Kylian Mbappe, Angel Di Maria, a vrlo vjerovatno i Icardi i Draxler.

Sada je stigla i senzacionalistička vijest da će PSG slušati ponude i za Messija i za Neymara i ukoliko budu zadovoljavajuće, njihova prodaja nije nemoguća.

Cifre se ne pominju, ali je dovoljna potencijalna namjera da ih PSG proda, mada ove informacije treba uzeti sa rezervom.

S druge strane, ne treba ne pogledati i činjenice zbog kojih je ovako nešto potencijalno moguće.

Neymar je napunio 30 godina, odavno nije na nivou najboljih na svijetu, a ima tržišnu vrijednost, doduše i platu koju mu niko osim Parižana ne bi dao. Messi je tek stigao ljetos, ali je letargičan, nezadovoljan i ne osjeća se kao u Barci. Što pokazuje i svojim nastupima u Parizu.

Messi u junu puni 35 godina, iako ima ugovor na tri sezone, narednog ljeta bi pod određenim okolnostima mogao da raskine ugovor. 

Messi ima brojne klauzule kojima se zaštitio, PSG nije profitirao koliko je mislio, pa ostaje da vidimo rasplet.

Povratak u Barcu? Predsjednik Barce Joan Laporta je baš danas još jednom zatvorio ta vrata...