Sport

Erling Haaland će morati podnijeti veliku žrtvu kako bi potpisao za Real Madrid. U Cityju se nadaju da neće

S obzirom da je put Kyliana Mbappea iz frnacuskog Paris Saint Germaina u španski Real Madrid vjerovatno trasiran, sljedeća meta "Kraljeva" postaje niko drugi do Erling Haaland.

Fantastični napadač Borussije Dortmund je još jedan igrač za kojeg se zanimaju najveća imena evropskog nogometa, iako se čini da je broj timova koje bi mogao pojačati spao na samo dva - Real Madrid i Manchester City, prenosi "Marca".

Šefovi Reala znaju da bi potpis 21-godišnjeg Norvežanina bio veliko pojačanje, ali da bi to postalo stvarnost, Haaland bi morao pokazati dobru volju kakvu je francuski napadač pokazao tokom prošle godine.

To znači da će igrač njemačke Borussije ili svoje finansijske zahtjeve postaviti na realan nivo, kojem se Real može prilagoditi, ili će njegov put biti usmjeren u Manchester City.

Uostalom, Mathias Sammer je priznao navodnu ponudu od blizu 600.000 eura sedmično (30 miliona eura godišnje), što Real nije spreman ispuniti.

U stvari, savjetnik predsjednika Borussije time je praktično priznao da već vidi kako Haaland sljedeće sezone igra u engleskoj Premier ligi.

Real je spreman napraviti značajan finansijski iskorak, ali neće učiniti ništa ludo. Glavno je ne ugroziti finansijsku stabilnost kluba. Ako Haaland želi igrati za Real, morat će se potruditi na isti način kao što je to učinio Mbappe.

Govorilo se o roku do 30. aprila, kao posljednjeg dana za aktiviranje Haalandove fiksne odštete za raskid ugovora sa Borussijom, ali to nije tačno. Odšteta u iznosu od 75 miliona eura vrijedi do kraja sezone.