Sport

Poduzetnik bejzbol palicom prebio poznatog trenera, navodno uhvaćen u “klinču” s njegovom suprugom

Poznati poduzetnik iz podravskog kraja u Hrvatskoj pravomoćnom presudom Općinskog suda proglašen je krivim zbog premlaćivanja i teškog ozljeđivanja bejzbol palicom također poznatog nogometnog trenera.

Ružan se okršaj dogodio 29. januara2017. godine oko 15 sati, javlja Podravski.

Zaprijetio da će ga ubiti

Poduzetnik je kaznenim nalogom prvobitno proglašen krivim te je osuđen na devet mjeseci uvjetnog zatvora, no žalio se nakon čega je kazneni nalog ukinut i krenulo se u "pravo" suđenje na Općinskom sudu, prenosi "Slobodna Dalmacija".

I nakon tog suđenja koje je završeno u oktobru 2020. godine poduzetnik je proglašen krivim, a osuđen je na jedinstvenu kaznu od deset mjeseci uvjetno. Žalio se i na tu presudu, no Županijski sud u Slavonskom Brodu njegovu je žalbu odbio i sredinom prošle godine potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda.

Prema pravomoćnoj presudi, trener se nalazio na suvozačkom sjedištu automobila, a poduzetnik ga je bejzbol palicom izudarao po rukama i tijelu.

Treneru je slomio dva prsta lijeve šake, a pored toga nanio mu je i krvni podljev desnog lakta i koljena s višestrukim oguljotinama. Uz sve to, poduzetnik je, nakon što je trener pobjegao iz automobila, zaprijetio treneru da će ga ubiti i kako s njim još nije završio.

U javno objavljenoj presudi koju je Podravski list dobio od suda, otkriveni su razlozi zbog čega je poduzetnik napao trenera. Kako je rekao, taj dan rješavao je poslove oko zimskih guma. Bio je na jednoj benzinskoj, a kako na njoj nije bilo osobe za gume, otišao je na drugu benzinsku. Primijetio je svoj automobil koji je inače vozila njegova supruga.

Bio je polugol

"Krenuo sam pješice prema svom parkiranom automobilu, otvorio vrata od suvozača i kako nikoga nije bilo na prednjim sjedalima, zbunilo me što je moj auto nezaključan.

U tom trenutku otvorila su se zadnja desna vrata iz kojih je izašao (…) polugol. Imao je samo donji dio trenirke, a prsa su mu bila gola i u tom trenutku on je nestao. Na zadnjem sjedalu vidio sam svoju ženu koja je imala donji dio hlača otkopčanog šlica, bila je od struka gola", rekao je u svojoj odbrani osuđeni poduzetnik.

Dodao je kako je bio u šoku kada ih je vidio. Kako je naveo u obrani, šokirao se jer je možda očekivao nekoga, “ali ne u takvom stanju”.