Sport

Gotovi mečevi Lige prvaka: Salah i Firmino nokautirali Inter koji nije imao udarac u okvir. Bayern se izvukao u Salzburgu

Odigran su još dva meča osmine finala Lige prvaka u nogometu. Engleski Liverpool je kao gost slavio protiv prvaka Italije Intera sa 2:0 i napravio veliki korak prema plasmanu među osam najboljih uoči revanša na svom terenu za tri sedmice.

U drugom duelu, austrijski Salzburg i njemački Bayern odigrali su 1‚:1.

Naš reprezentativni napadač Edin Džeko predvodio je napad Intera protiv moćnog Liverpoola.

Interu je ovo prvi nastup u nokaut fazi elitnog kontinentalnog takmičenja u deset godina. Tada su zbog pravila gola u gostima, koje ove sezone ne postoji, izgubili dvomeč od francuskog Marseillea (ukupno je bilo 2:2).

Detalj sa meča u Salzburgu (Foto: UEFA)

Sjajna atmosfera na stadionu u Milanu. Gostujući Liverpool imao je inicijativu. Sadio Mane je imao sjajnu šansu u 14. minuti, ali je iz peterca glavom pucao preko gola. Odmah na drugoj strani Hakan Calhanoglu je pogodio prečku.

Džeko još bez prave lopte.

U Salzburgu, domaćin je poveo preko Adamua u 21. minuti.

U finišu prvog dijela u Milanu bez većih uzbuđenja. Nakon prvog poluvremena, ni Inter ni Liverpool nisu imali šut u okvir gola.

Redsi su u drugi dio meča krenuli sa novim napadačem, umjesto Dioga Jote ušao je Roberto Firmino.

Učinilo se da Inter vodi. Džeko je postigao gol u 60. minuti, ali je sudija svirao ofsajd. Bayern lovi izjednjačenje, ali još bez rezultata.

Edin se razmahao, ali nema prave prilike. Džeki se zamijenio partner u napadu, umjesto Lautara Martineza ušao je Alexis Sanchez.

Liverpool je poveo u 75. minuti. Firmino je sjajnim pogotkom glavom matirao Samira Handanovića. Potop domaćeg kluba uMilanu. U 83. minuti pogodio je Mohamed Salah za 0:2. Inter cijeli meč nije uspio uputiti nijedan udarac u okvir.

Bayern je preko Kingsleya Komana u 90. minuti izjednačio protiv Salzburga.

INTER - LIVERPOOL 0:2

INTER: Handanovič, Skriniar, De Vrij (87. Ranocchia), Bastoni (90. Dimarco), Dumfries (87. Darmian), Brozović, Vidal (87. Gagliardini), Perišić, Calhanoglu, Džeko, Martinez (70. Sanchez).

LIVERPOOL: Alisson, Fabinho (59. Henderson), Van Dijk, Konate, Thiagio Alcantara (86. Milner), Mane (59. Luis Diaz), Salah, Diogo Jota (46. Firmino), Robertson, Alexander Arnold, Elliot (60. Keita).

SALZBURG - BAYERN MUNCHEN 1:1

RB SALZBURG: Kohn, Kristensen, Solet, Wober, Ulmer, Capaldo, Aaronson, Camara, Seiwald, Adeyemi (87. Kjaegard), Okafor (12. Adamu).

BAYERN: Ulreich, Pavard, Sule, Hernandez, Kimmich, Tolisso, Gnabry, Muller, Sane, Coman, Lewandowski.