Sport

Tvrdila da je dopingovana zbog spolnog odnosa koji je imala, sada je napravila iznenađenje u Dubaiju

Ukrajinska tensierka Dayana Yastremska napravila je malo iznenađenje na turniru u Dubaiju i kao 146. igračica svijeta izbacila je 54. sa WTA liste Irinu Begu u tri seta - 4:6, 6:2, 6:3!

Yastremska ima 22 godine i jedna je od najperspektivnijih igračica, ali je početkom prošle godine imala velikih problema zbog optužbe da je dopingovana.

Ukrajinka je dobila je kaznu zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, ondnosno zato što je bila pozitivna na mestrelonon, a za sve je okrivila bivšeg dečka tvrdeći da je on kroz spolni odnos u nju unio pomenutu supstancu.

- U mojoj mokraći su pronađeni vrlo niski nivoi mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dvije sedmice ranije, dobila sam naučne informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obavještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka - rekla je Yastremska tada.

Yastremska se borila oko ovog slučaja sve do juna, kada je ITF doneo konačnu odluku da joj ukine suspenziju, dok je njen povratak na teren bio težak i često je već na startu znala da završi takmičenje na turnirima.

Inače, Yastremska se oprobala i u muzičkim vodama, izbacila je jednu pesmu, a generalno važi za jednu od najatraktivnijih teniserki.

Slične vijesti