Sport

Bivši član Atletico Madrida u zatvoru proživljava dramu: “Depresivan je, osjeća se loše”

Nogometaš Nicolas Schiappacassa mnogim pratiteljima ne znači puno, ali danas je on jedna od najvećih priča u Španiji. Ovaj 23-godišnji Urugvajac igrao je za Atletico Madrid u periodu od 2016. do 2020. godine, a trenutno je igrač Sassuola na posudbi u Penarolu.

Krajem januara ove godine uhapšen je zbog nošenja oružja dok je išao na utakmicu Penarola i Nationala. Oružje je pokušao prokrijumčariti na stadion kao uslugu navijaču, ali je na kraju zbog toga poteza dobio 90 dana zatvora. Kaznu služi u Urugvaju, a sada je doznao da ima koronavirus.

"Nicolas je depresivan, osjeća se loše. Kad izađe iz covid-protokola tražit ćemo liječničku pomoć za njegove probleme", rekla je igračeva odvjetnica Karen Pintos za emisiju 100% Deporte. Schiappacassu je Atletico odlučio dovesti kao je imao samo 15 godina, a u Španiju je prvi put došao dvije godine kasnije.

Karijeru je počeo u River Plateu iz Montevidea 2015., a nakon toga je igrao za Atleticovu B momčad, Rayo Majadahondu, Parmu, Famalicao i Sassuolo te sada nastupa za Penarol. Nastupao je i za mlađe kategorije urugvajske reprezentacije.

Slične vijesti