Sport

Bivšeg najboljeg novaka NBA je izgnala zbog droge. Vraća se nakon dvije godine

NBA liga dopustila je povratak svojoj bivšoj zvijezdi nakon dvogodišnje suspenzije zbog korištenja droge. Bivši rookie godine Tyreke Evans tako bi se neočekivano mogao priključiti nekom od kandidata za naslov, koji uskoro kreću u lov na preostale slobodne igrače.

U društvu Jordana, LeBrona i Oscara

Evansa je 2009. na draftu izabrao Sacramento kao četvrti pick, a on je svoju debitantsku sezonu završio kao tek četvrti rookie u historiji s prosjecima većim od 20 poena, pet skokova i pet asistencija, nakon legendi Oscara Robertsona, Michaela Jordana i LeBrona Jamesa.

Rookie godine u generaciji s Curryjem, Hardenom i Griffinom

Naravno, izabran je za rookieja godine u sezoni koju je prvoizabrani Blake Griffin propustio zbog ozljede, James Harden je ulazio s klupe u Oklahoma Cityju, a Stephen Curry bio je tek fantastičan šuter sumnjivih fizičkih predispozicija.

No karijera mu se nije razvijala kao legendama u čije je društvo ušao i prva mu je sezona ostala najbolja. Poslije Sacramenta igrao je za New Orleans, nakratko se vratio u Kingse, a zatim nastavio u Memphis i Indianu. U maju 2019., nakon njegove prve sezone u Pacersima, NBA ga je suspendirala zbog ozbiljnog kršenja pravila o korištenju droga.

Tek drugi povratnik nakon ovakve suspenzije

Američki mediji pišu da je Evans u dobroj fizičkoj formi i da je spreman odlaziti na probe u NBA momčadi. Potpiše li za neki klub, postat će tek drugi igrač koji se vratio u NBA nakon dugačke suspenzije zbog droge, nakon centra Chrisa Andersena, koji je bio izbačen između 2006. i 2008. godine.