Sport

Ruskinja se požalila na hranu u Pekingu, legenda joj odgovorila: “Odsjekao bih ti jezik”

Ruska biatlonka Valerija Vasnecova kritizirala je lošu prehranu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Objavila je fotografiju na kojoj se vidjelo malo tjestenine, krompira, umaka i nekoliko komada mesa te dodala da ju je zbog toga danima bolio trbuh. Nakon tih žalbi počela je dobivati raznovrsnije obroke i to u većoj količini.

Sve je to zasmetalo legendarnom ruskom biatloncu Aleksandru Tihonovu (75), osvajaču četiri zlatne medalje na Igrama. "Odsjekao bih Vasnecovoj jezik za takve pritužbe. Na Olimpijskim igrama 1980. živjeli smo u Americi kao u zatvoru i niko se nije žalio. Unosi nemir svojim pritužbama. Te probleme u timu morate rješavati, a ne žaliti se na internetu. Zbog nje je raspoloženje u timu na najnižem nivou", rekao je za Sport24, prenosi Eurosport.

Dodao je zatim da time demoralizira ruske sportaše i narušava atmosferu. Podsjetimo, Vasnecova se hranila po ovom jelovniku najmanje pet dana nakon dolaska u olimpijski balon. Nakon toga je uz fotografiju obroka napisala: "Boli me trbuh, jako sam blijeda i imam velike podočnjake. Gotova sam. Svaki dan plačem, tako sam umorna."

Slične vijesti