Sport

Ancelotti je kao trener osvojio 21 trofej. UEFA ga ponovno tjera na trenerski ispit

Carlo Ancelotti je jedan od najuspješnijih trenera u historji klupskog nogometa i trenutni trener Real Madrida, ali UEFA nema milosti. Italijanski stručnjak mora polagati trenerski ispit ako želi nastaviti obavljati svoj posao. Naime, Ancelottijeva trenerska licenca istekla je 31. decembra prošle godine i mora je obnoviti.

Prema pisanju talijanske Corriere dello Sport, UEFA je 62-godišnjem Ancelottiju poslala pismo upozorenja u kojem je naglasila kako će morati odraditi ispit da bi dobio zeleno svjetlo i produženje trenerske licence koja mu je nužna za nastavak rada u Real Madridu.

Španski savez je reagirao

Ancelotti je u karijeri trenirao Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern, s kojima je osvojio ukupno 21 trofej. Među tim trofejima su tri Lige prvaka, svaka od liga Petice, a prošlog mjeseca osvojio je posljednji trofej, španski superkup s Real Madridom.

Španski nogometni savez javio se UEFA-i nakon što je Ancelotti dobio poziv za ispit kako bi joj sugerirao da je testiranje Carla Ancelottija nakon više od 1200 utakmica u nogometu - pomalo blesava ideja. Odgovor UEFA-e se još čeka.