Sport

Italijani završavaju polusezonu: Džeko i Krunić najavljen od prve minute

Inter našeg Edina Džeke večeras na svom terenu od 18,30 sati igra utakmicu 19. kola Serije A protiv Torina.

Bit će ovo posljednja utakmica za Inter u ovoj godini, s obzirom da će naredni meč u okviru 20. kola domaćeg šampionata odigrati 6. januara 2022. godine.

Džeko i saigrači igraju fantastično, trenutno su prvi u ligi i imaju šest uzastopnih pobjeda. Inter u posljednjih šest ligaških utakmica ima gol razliku od 19:2, dok u zadnjih pet duela nije primio gol.

Italijanski mediji najavljuju da će Edin Džeko igrati od prve minute za momčad Intera. Kapiten BiH je ove sezone nastupio u 17 ligaških susreta, zabio osam golova i tri puta asistirao.

Od 20,45 sati Empoli će na domaćem terenu ugostiti Milan našeg Radeta Krunića.

Krunić, koji ove sezone igra standardno u Milanu, upravo je iz Empolija stigao u svoj sadašnji klub i sigurno da će večerašnji susret biti od posebnog značaja za njega.

Milan je do prije nekoliko kola bio lider i igrao zaista sjajno, ali u posljednja dva kola je osvojio samo bod i trenutno je trećeplasirani sa četiri boda manje od Intera.

Ialijanski mediji pišu da će Krunić i večeras igrati od prve minute za Milan. Naš reprezentativac je ove sezone odigrao ukupno 16 utakmica u svim takmičenjima te zabio jedan gol.