Sport

Preskup za “Kraljeve”? Real diže ruke od spektakularnog napadača

Govoreći o budućnosti svog klijenta, superagent Mino Raiola uvrstio je španske divove Barcelonu i Real Madrid među moguća odredišta Erlinga Haalanda u slučaju da se septakularni norveški napadač sljedećeg ljeta odluči rastati od njemačke Borussije Dortmund.

Dok se predsjednik Barcelone Joan Laporta nedavno sastao s Raiolom, niko iz redova rivalskog "Los Blancosa" nije imao sastanak s poznatim agentom posljednjih dana.

Real Madrid za sada kao puki posmatrač prati što se događa s Haalandom, ali ne želi sudjelovati na javnoj "licitaciji", unatoč tome što je zainteresiran za njegov potpis, prenose španski mediji.

"Kraljevi" su svjesni da finansijski ne mogu konkurirati klubovima poput engleskog Manchester Cityja ili francuskog Paris Saint-Germaina, ali se i ne predaju.

U međuvremenu, klub vjeruje da će njihov napad biti dovoljno jak nakon potencijalnog dolaska Kyliana Mbappea iz PSG-a, koji bi formirao moćnu liniju uz Karima Benzemu, Viniciusa Juniora, Rodryga Goesa i Marca Asensija.

Haaland bi mogao pridonijeti u nekoliko aspekata igre Reala, ali Benzema je trenutno neprikosnoveni starter, a "Kraljevima" ne treba još jedan elitni napadač, jer je Francuz važan dio dobro podmazanog stroja trenera Carla Ancelottija.