Vijesti

Sindikalna organizacija BHRT-a podržala štrajk: Očekujemo da se konačno riješi finansiranje javnog servisa

Sindikalna organizacija BHRT-a izdala je saopćenje povodom trenutne situacije u Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine.

-Sindikalna organizacija BHRT-a (S.O: BHRT) koja djeluje u okviru Državnog sindikata uposlenika u institucijama BiH, povodom posljednjih dešavanja koja se ogledaju blokadom računa Bosanskohercegovačke televizije od strane Porezne uprave,te zbog ove situacije uposlenici ne mogu primiti topli obrok i plaću za mjesec novembar,pridružiće se protestu upozorenja koji organizuje Samostalni sindikat radnika u BHRT-u koji će biti održan sutra ( u srijedu 15.12.2021. godine ) na prvom spratu RTV Doma.

-S.O. BHRT -a poziva Menadžment BHRT-a, Institucije države i Međunarodnu zajednicu, da konačno osiguraju stabilno i pravovremeno finansiranje " krovnog " Javnog medijskog servisa u Bosni i Hercegovini,kako bi na adekvatan način mogao biti na usluzi građanima BiH ,kako uposlenici BHRT-a ne bi bili u skoro svakodnevnoj neizvjesnosti kada je u pitanju isplata plaće,toplog obroka,prevoza kao i rata kredita.S.O.

-BHRT očekuje od generalnog direktora Belmina Karamehmedovića da čim prije riješi nepravilnosti sa Poreznom upravom,kako bi račun firme bio odblokiran.