Sport

Džeko sinoć nije odigrao ni minut, ali je nakon utakmice pokazao kakav je gospodin

Inter je na svom terenu savladao Cagliari u okviru 17. kola Serije A rezultatom 4:0.

Odlučio je Simone Inzaghi da za ovaj meč odmori bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i to mu se nije obilo o glavu, pošto je Inter upisao ubjedljivu pobjedu na svom terenu rezultatom 4:0.

Inter je u prednost došao u 29. minuti, kada je Hakan Calhanoglu izveo korner, a najmanji igrač na terenu Lautaro Martinez ostao sam i kao i svaki put to kaznio, te doveo domaće u vođstvo.

U samom finišu prvog poluvremena Inter je mogao udvostručiti prednosti kada je Alessio Cragno oborio Alexisa Sancheza u kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac, ali je upravo Cragno pročitao stranu u koju je penal izveo Martinez i sačuvao svoj gol.

Samo što je počeo nastavak meča, Inter je ipak postigao drugi gol i uduplao prednost. Sanchez se odlično namjestio i preciznim udarcem matirao nemoćnog Cragna.

U 66. minuti najljepši trenutak sa utakmice. Calhanoglu se namjestio i sa velike udaljenosti pogodio sjajno mrežu Cagliarija, da bi samo dvije minute kasnije Nicolo Barella postavio konačnih 4:0 za Inter.

S obzirom na veliku prednost, Džeko nije imao potrebu ulaziti ovaj meč te je završio na klupi, ali je bio vidno raspoložen nakon utakmice.

Dijamanta je posebno oduševio Alexis, koji je zabio svoj prvi gol u Seriji A ove sezone, pa je uhvaćen u srdačnom zagrljaju s Čileancem.