Vijesti

Osumnjičenom za otmicu i ubojstvo Mihmića produžen pritvor

Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Aladinu Biseru (37), osumnjičenom za otmicu i ubojstvo Fethije Mihmića počinjeno 31. svibnja u mjestu Jagodnjak kod Brčkog, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Pritvor osumnjičenom produžen je po drugi put, s obzirom na kazneno djelo za koje se sumnjiči, a koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica.

Još tri mjeseca pritvora osumnjičenom za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, zasnovana su na ocjeni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv Aladina Bisera zbog sumnje da je 31. svibnja u Brčkom u jutarnjim satima oteo, a zatim u naseljenom mjestu Jagodnjak lišio života sugrađanina Fethiju Mihmića. Sumnja se da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja.

Ubrzo nakon uhićenja, na prijedlog Tužiteljstva, Biseru je određen jednomjesečni pritvor usljed stvarne prijetnje narušavanja javnog reda, ali i opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze ili tragove.

Prije isteka, pritvor mu je produžen najprije za dva mjeseca, da bi u međuvremenu Tužiteljstvo predložilo sudu da mu ponovo produži trajanje ove mjere.

 Prihvativši prijedlog za produženje pritvora, sud je osumnjičenom odredio dodatno trajanje ove mjere za još tri mjeseca, počev od 1. rujna, navodi se u priopćenju.