Politika

Milan sve moćniji: Poslije svjetskog prvaka, stigao još jedan Francuz, treći je Brazilac

Milanove ambicije su jasne, što bolji nastup poslije povratka u Ligu prvaka. U ovom trenutku Paolo Maldini se kreće prema tome da napravi iskusan tim, što je uslov, Giroud je sletio na aerodrom Linate i danas će proći preglede. Ali, to nije sve što se tiče napadača.

Iz kluba su potvrdili da će stići još jedan špic, kako sada stvari stoje najbliži su Kaio Jorgeu, talentovanom igraču Santosa. Njemu ugovor ističe u decembru i za desetak miliona evra "Peixe" bi ga prodali u Evropu. Pominjano je nekoliko italijanskih klubova, ali je Milan jedini konkretan.

Podsjetimo otišao je Donnarumma, novi golman je Mike Maignan koji je stigao ovjenčan titulom u Lilleu, a otkupljen je štoper Tomori iz Chelseaja. Brahim Diaz će produžiti pozajmicu iz Reala, ali to nije sve.

Izgleda da je završen posao oko Ballo-Tourea iz Monaca, operacija je oko 4.2 miliona evra plus bonusi. On će biti alternativa za Thea Hernandeza koji ima ponudu PSG-a, ali u klubu ne žele ni da čuju da ga se odreknu.

Otišao je i Calhanoglu u Inter, pa je potreban još jedan vezista.

Mete poput Ziyecha i Isca nisu realne, dijelom zbog obeštećenja, dijelom zbog plata igrača. Pominje se i dalje Coutinho, ali on bi morao da se oslobodi ugovora sa Barcelonom i smanji zahtjeve, što u ovom trenutku ne izgleda da će se dogoditi. Što se Vlašića tiče, Rusi ne odustaju, CSKA traži najmanje 30 miliona plus bonuse za hrvatskog reprezentativca, Milan to neće platiti.

Dugo je do kraja prelaznog roka, ali cilj Maldinija je da oformi ekipu prije drugih i da startnu prednost Pioliju koji će vjerovatno imati i Ibru na raspolaganju od prvog kola. Na startu, podsjetimo, Milan gostuje Sampdoriju na "Marassiju", a do reprezentativne pauze ugostit će i Cagliari.