Sport

Guardiola pokreće paklen plan spašavanja – Barcelone! Evo koji igrač je u središtu pažnje

Već je mnogo puta u posljednje vrijeme Barcelona u utrci s vremenom. Bilo da se radi o vječnoj borbi s Realom za trofeje i naslove, ili pak o onoj s legislativom i pravilima.

Dugovi su jasno, dio baš te bitke. A dugova nema malo, dapače, tih "sitnih" milijardu eura koje potražuju razni vjerovnici ne čini se kao takav problem.

Šalu na stranu, na Camp Nou se moraju prihvatiti ozbiljnog posla glede kupoprodaje igrača. Da budemo na čisto, manje će tu biti onih stvari iz kategorije "kupo", a mnogo više iz onih "prodaje".

Jer, da bi ispoštovala pravila koja joj nameće udruženje španjolskih prvoligaša, kao i sama La Liga, Barcelona mora otpisati 300 miliona eura koje sada troši na plate za igrače.

U prevedenom, sadašnji budžet za plaće koji iznosi 600 miliona eura, iz kluba moraju skresati za dvostruko. Kako će to uspjeti? Naravno, samo prodajom, pišu SN.

Od tih 600 miliona godišnje, 45 otpada na jednog igrača. Njegovo ime je Antoine Griezmann, a on bi po napisima brojnih španjolskih medija trebao biti prvi među onima kojima će se u klubu, htjeli to ili ne, morati zahvaliti. Naravno da jedan takav igrač ima kupca, a on je - Pep Guardiola.

Ikona i bivši trener Barce radije bi možda u svom rosteru za sljedeću sezonu vidio Harryja Kanea, ali utisak je da se od njegovog transfera u Manchester City neće dogoditi ništa.

Griezmann je opcija koja visoko kotira, a čini se da će i Guardiolina emocija tu imati svoje prste, što će svakako olakšati prelazak Francuza na Etihad.

Sve i da se posao finalizira, Barcelona će morati prodati još barem dvije-tri velike zvijezde kako bi se dovela unutar granica dopuštenog budžeta za plaće.