Sport

Po mnogima je najbolji igrač svijeta svih vremena, a danas liči na Dinu Mehmeda Mujkića

Ronaldo Luís Nazário de Lima jedan je najboljih nogometaša svih vremena.

Prišili su mu nadimak "Il Fenomeno", a često možemo čuti da njegove driblinge i dalje niko nije nadmašio. Ovaj bivši brazilski reprezentativac danas ima 44 godine, davno se penzionisao iz svijeta nogometa, a možemo zaključiti da je itekako ispao iz forme.

Naime, fotografi su ga uslikali kako uživa na jahti s prijateljima i djevojkom, 31-godišnjom Celinom Locks, a "trbuščić" mu je veći nego ikada.

Legenda nogometa oboljela je od bolesti štitnjače 2007. zbog čega je počeo imati problema s kilažom. Tada je svoju igračku karijeru morao staviti po strani.

Originalni Ronaldo obožava žene pa je tako prije sadašnje djevojke, dobio četvero djece s različitim ženama. Iz prvog braka s Milene Domingues ima sina Ronalda, s bivšom zaručnicom Marijom beatriz Antony ima dvije kćerkice Alice i Sofiju, a s Michele Umezi ima sina Alexandera.

Svi se sjećaju i epizode kada je završio na policiji zbog svađe s transvestitima. Naime, prije više od 10 godina, policija ga je ispitala nakon što ga je u Rio de Janeiru jedan od trojice gospode optužio da ga je pokušao drogirati, piše RTL.

"Ronaldo je doveo transvestite u hotelsku sobu misleći da se radi o prostitutkama, dakle: ženama. Nakon što je otkrio istinu upustio se s njima u svađu. Priznao je sve, želio se malo zabaviti, ali nije počinio nikakav zločin. U najgorem je slučaju bio nemoralan", rekao jetada inspektor na press konferenciji.