Film

Evropske serije zaludjele svijet. Ovih pet morate pogledati

Da su evropske serije tokom posljednjih godina konačno dospjele pod svjetla reflektora to je naprosto činjenica.

Međutim, koji je razlog ovakve i više nego zaslužene pomame to, nažalost, ne znamo, ali vam zato svejedno donosimo pet pomno odabranih serija evropskog porijella za koje smo sigurni da vas neće razočarati.

Roslund i Hellstrom: Pretinac 21

"Roslund i Hellstrom: Pretinac 21" (Roslund & Hellstrom: Box 21) napeta je, potresna i mračna - iz čega se već može zaključiti da je u pitanju švedska - mini seriji kriminalističko-dramskog podžanra nastala po serijalu romana nagrađivanih pisaca Roslunda i Hellstroma.

Pratimo detektiva Ewerta Grensa (Leonard Terfelt) čiji se životni put nesretnom igrom slučaja u jednom trenutku ispreplete s onim mlade Rumunke Lidije (Ioana ilinica Neascu) koja u potrazi za boljim stranom neba biva prisiljena na prostituciju, prenosi tportal.

Špijunski ured (The Bureau)

"Špijunski ured" naišao je na plodno tlo kako kod kritike, tako i kod publike.

U u njenom se fokusu nalazi Guillaume Debailly, kodnog imena Malotru (Mathieu Kassovitz) - tajni agent koji se nakon šest godina provedenih u Siriji konačno vraća u Francusku pokušavajući pritom pohvatati konce nad svojim profesionalnim, ali i privatnim životom.

Tematski kompleksna, grubo realistična i vrhunski režirana, Špijunski ured serija je koja se ne propušta!

Slučaj podmornice Vigil (Vigil)

Kada na nuklearnoj podmornici HMS Vigil iznenada umre jedan od članova posade, detektivka Amy Silva (Suranne Jones) dobiva zadatak da u svega tri dana provede istragu i riješi misterij.

To bi moglo rezultirati i nekim nepredviđenim, dalekosežnijim posljedicama. Drugim riječima, škotska mini serija "Slučaj podmornice Vigil" jedna je od onih skrojenih baš po mjeri ljubitelja klasičnih policijskih drama!

Znam ko si (I Know Who You Are)

"Znam ko si" odlična je španska serija o čovjeku (Francesc Garrido) koji se budi s amnezijom te ubrzo potom saznaje da je respektabilni pravnik, otac te suprug poznate sutkinje (Blanca Portillo), da ga niko pretjerano ne voli te da je, između ostalog, osumnjičen za otmicu i ubistvo vlastite nećakinje (Susana Abaitua).

Ako ste se kojim slučajem zaželjeli pravne drame u kojoj uz, očekivano, ono zakonito ni nezakonito ne spada pod neistraženu teritoriju "Znam ko si" mogla bi vam veoma brzo prirasti srcu.

Totti (One Captain)

Još uvijek u mediteranskom štihu, ali također i nešto bliže našim krajevima, italijanska sportska drama "Totti" govori o jednom, jedinom i neponovoljivom kapitenu Rome.

Serija svjedoči o privatnim i profesionalnim izazovima s kojima se Totti morao suočiti tokom posljednjih 18 mjeseci svoje nogometne karijere i namijena je svim pobornicima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Slične vijesti