Sport

Evropska liga: West Ham protiv Eintrachta za finale, Leipzig ide na Rangerse

Nogometaši Rangersa (Škotska), West Hama (Engleska), Eintrachta (Njemačka) i RB Leipziga (Njemačka) izborili su plasman u polufinale Europske lige.

Posljednji je prolaz izborio Rangers, koji je nakon produžetaka pobijedio Sporting Bragu sa 3:1 uzvrativši Portugalcima za 0:1 iz prve utakmice, prenosi HRT.

Eintracht je na Camp Nouu pobijedio špansku Barcelonu sa 3:2 nakon što je prvi susret završio 1:1. West Ham je na gostovanju deklasirao francuski Lyon sa 3:0 nakon što je londonski susret završio 1:1, dok je RB Leipzig izborio polufinale pobijedivši u Bergamu italijansku Atalantu sa 2:0 nakon 1:1 iz prve utakmice.

U polufinalu, koje je na rasporedu 28. aprila i 5. maja, igrat će West Ham - Eintracht Frankfurt, te RB Leipzig - Rangers. Finale je 18. maja u španskoj Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Poznati su polufinalni parovi i Konferencijske lige pa će tako za finale igrati Leicester City (Engleska) protiv Rome (ItalijaI, odnosno Marseille (Francuska) protiv Feyenoorda (Nizozemska). Prve utakmice na rasporedu su 28. aprila, a uzvrati su 5. maja.